p archiv zprav: Radovan Krejcir

archiv zprav

Wednesday, June 22, 2005

Radovan Krejcir

iliardář Radovan Krejčíř v sobotu možná neskákal z okna na záchodě své vily. Podle posledních informací odešel normálně dveřmi a jeho bodyguard ho odvezl autem. O tom, že je Krejčíř je z vily pryč, prý policie nevěděla deset minut.
"Skupina ve vile porušila vše, co bylo možné. Nesplnili ani pokyn, že Krejčíře obviněného ze zločinného spolčení a přípravy vraždy mají neustále střežit tři policisté, kteří se od něj neměli hnout ani na krok. Obviněný měl mít také pouta na rukou. Nic z toho se nestalo," řekl Právu dobře informovaný policejní zdroj. Uvedl, že skupina 10 policistů z protikorupční služby a dva uniformovaní policisté přítomní ve vile prakticky ponechali Krejčíře bez dozoru, a dokonce jeho zmizení po zatím neznámou dobu vůbec nezaznamenali.
"Bylo to trestuhodné. Ve vile byly totiž i střelné zbraně. Krejčíř navíc mohl neomezeně telefonovat z mobilu. Bude nutné také vyšetřit, kdy policisté zmizení Krejčíře zaznamenali a kdy to oznámili, aby mohlo být zahájeno pátrání," upřesnil policista. Na zprávy médií, že Krejčířovi pomohl jeho domovník ve vile, poznamenal: " Neudiví mě, když se v některém českém deníku dočtu, že to mohl být také zahradník nebo Batman."