p archiv zprav

archiv zprav

Sunday, April 01, 2007

Automobil Škoda Favorit hořel v sobotu odpoledne v autodílně ve Frenštátu pod Radhoštěm (okres Nový Jičín). Požár zavinil z nedbalosti zaměstnanec servisu, který neopatrně svařoval své auto. K neštěstí vyjely tři jednotky požární ochrany.
"Hrozilo rozšíření ohně na celou autodílnu, ale tomu se hasičům podařilo zabránit. Událost se obešla bez zranění," uvedl Petr Kůdela, mluvčí HZS Moravskoslezského kraje.Jeden ze zaměstnanců autoservisu v Rožnovské ulici podle hasičů na zvedáku opravoval svého favorita. Pomocí svářecího agregátu CO2 mu dával do pořádku levý zadní nosník vozidla. Protože ležel pod autem, nevšiml si, že auto začalo hořet. "Upozornilo" jej až prasknutí jednoho skla auta žárem. Pak ihned volal pro pomoc, ale sám již nebyl schopen požár uhasit.
"Na místo ihned po oznámení Policie ČR na operační středisko hasičů zhruba čtvrt hodiny po poledni vyjeli profesionální hasiči ze stanice v Novém Jičíně a dvě dobrovolné jednotky z Frenštátu pod Radhoštěm a Trojanovic, celkem pět cisternových stříkaček," doplnil Kůdela.