p archiv zprav: tyrany kojenec

archiv zprav

Saturday, March 31, 2007

tyrany kojenec

Otřesný případ zanedbaného, týraného a potom i uneseného kojence, který skončil málem tragicky, zaměstnává od čtvrtka bruntálské kriminalisty. Děvčátko ve věku osmi měsíců skončilo už koncem ledna na jednotce intenzivní péče v ostravské fakultní nemocnici, kde bojovalo o život s krvácením do mozku, s popáleninami v obličeji a navíc údajně mělo salmonelózu.
Protože se stav holčičky po dvou měsících zlepšil, lékaři ji před týdnem předali na standardní dětské oddělení nemocnice v Krnově. Tam dítě přišli navštívit slovenští rodiče a v nestřeženém okamžiku miminko schovali pod bundu a utekli s ním. Před tím ještě odpojili hadičku, která dítěti z hlavičky odsávala hnis.

Policie během krátké doby rodiče zatkla na krnovském nádraží, takže se lze domnívat, že se rodina chystala k návratu na Slovensko. "Ano, mohu potvrdit, že k únosu opravdu došlo. V současné době už je dítě zpět v péči lékařů, nemocnice zostřila bezpečnostní opatření a oddělení hlídá strážní služba," uvedla mluvčí nemocnice Eva Kijonková s tím, že podrobnosti únosu nebude komentovat. Nechtěla ani říct, zda rodiče odpojením od přístrojů ohrozili zdraví svého dítěte. "Mohu pouze říct, že jeho stav je nyní stabilizovaný," dodala.